Fortsat lav produktion i Kina

Produktionstallene fra Kina er højere end prognoserne, men stadig under tallet 50, der adskiller tilbagegang og udvidelse.

Foto: GOH CHAI HIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Produktionen i Kina er fortsat lav i juni. Finansgiganten HSBC sætter PMI for den kinesiske industri til 49,6. Estimatet lød på 49,4, og indekset for maj var 49,2 Det skriver Bloomberg News.

PMI'en for juni er dermed højere end Reuters' prognose, men stadig under de 50, der adskiller tilbagegang og udvidelse, skriver CNBC.com.

Ifølge Annabel Fiddes, der er økonom ved Markit, er der tale om en blandet landhandel.

»På den ene side viser sektoren en forbedring, idet outputtet er stabiliseret midt i en lille opdrift i den samlede mængde af nye opgaver. På den anden side bliver producenterne ved med at skære i antallet af medarbejdere, hvor den seneste nedskæring har været den største i over seks år«, siger hun til CNBC.com.

Det tyder ifølge Annabel Fiddes på, at de kinesiske virksomheder har dæmpet væksten samtidig med, at der er sket et fald i efterspørgsel både i Kina og resten af verden. Det kan ifølge hende animere den kinesiske regering til at igangsætte tiltag, der skal stimulere udviklingen.