Fortsat krav om lovgivning

Selv om over en halv million lønmodtagere på det private arbejdsmarked nu kan se frem til en fælles fond, der udligner arbejdsgivernes udgifter til barsel, fortsætter det politiske pres for en central barselsfond, der omfatter alle lønmodtagere på det danske arbejdsmarked.

Læs mere
Fold sammen
- Det er stadig nødvendigt med en central barselsfond for at sikre ligestillingen på arbejdsmarkedet, siger Kristendemokraternes ligestillingsordfører, Bodil Kornbek.

Hun påpeger, at aftalen mellem LO og Dansk Arbejdsgiverforening (DA) kun omfatter de arbejdsgivere og lønmodtagere, der er dækket af en overenskomst. I første omgang mener hun, at der er brug for en følgelovgivning, som kan samle de privatansatte lønmodtagere op, der ikke er overenskomstdækket.

Hun får støtte fra kvindeforeningen Barselsordning.dk, der blandt andre tæller medlemmer fra Kvinderådet og Dansk Kvindesamfund. De betegner aftalen mellem LO og DA som en halv løsning.

Arbejdsmarkedsforsker Flemming Ibsen fra Aalborg Universitets Center mener, at politikerne får svært ved at slippe uden om at lave en følgelovgivning, der supplerer aftalen mellem LO og DA.

/ritzau/