Forsøg på fjendtlige overtagelser når rekordniveau i USA

Tæt på 108 mia. dollar i potentielle virksomhedshandler blev afvist i løbet af weekenden, hvilket markerer en kraftig stigning i fjendtlige overtagelsesforsøg til et niveau, der ikke er set højere siden finanskrisen.

Foto: EMMANUEL DUNAND.
Læs mere
Fold sammen

Det skriver Financial Times.

»Overtagelsesforsøgene bliver mere fjendtlige, fordi ingen ønsker at stå tilbage uden konsolideringspartnere. Det er derfor, vi ser en masse uopfordrede bud«, udtaler Jim Head, chef for virksomhedshandler i Morgan Stanley, til Financial Times.

De seneste træk i forsøgene på overtagelser, er den amerikanske sygeforsikringsgigant Cignas afvisning af et overtagelsesforsøg fra den større rival Anthem på 54 mia. dollar, og energiselskabet Williams afslag af konkurrenten Energy Transfers bud på 53 mia. dollar.

De mange afslag er et håndgribeligt bevis på, at antallet af fjendtlige overtagelsesforsøg af amerikanske selskaber er fordoblet hidtil i 2015, sammenlignet med 2014, hvor der blot var 20 fjendtlige overtagelsesforsøg.

Stigningen i overtagelsesforsøgene er ifølge analytikere til dels en konsekvens af billig adgang til finansiering, hvilket gør det lettere for selskaber at sætte sig på større markedsandele.

Derudover peges, at det i forhold til omdømme er blevet mere legitimt at komme med uopfordrede købshenvendelser, da nogle aktionærer i højere grad nu presser på for at gennemføre værdiskabende handler, frem for at selskaberne blot bruger deres pengekasser på at købe egne aktier op.

 

 

Redaktion +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk