Formanden har ikke haft tab på kunder i 16 år

Håndværksrådets formand, Niels-Erik Lundvig, indgår ikke kompromisser om betalingsbetingelser og har ikke haft tab på kunder i 16 år.

Læs mere
Fold sammen
I flere år har Håndværksrådets formand og direktør i Q-Transportmateriel A/S, Niels-Erik Lundvig, ikke trukket på firmaets kassekredit. Det giver mange fordele. Ikke mindst under en finanskrise.

- Vi er selvfinansierende og kan derfor bruge ressourcerne til at udvikle rigtig gode løsninger til vore kunder. Det er en dejlig situation at være i, fastslår Niels-Erik Lundvig.

Han er hovedaktionær i Q-Transportmateriel, der udvikler og leverer systemer til intern transport og håndtering af stykgods og paller i virksomheders produktion og distribution.

En solid likviditet har altid haft topprioritet hos Niels-Erik Lundvig, som takker nej til ordrer fra kunder, der ikke har økonomien i orden.

Ingen bankforretning

- Vi indgår ikke kompromisser om betalingsbetingelserne og har i 16 år praktisk taget ikke haft tab på debitorer. Vi vil ikke på nogen måde levere bankforretninger,« pointerer Niels-Erik Lundvig, som kan præsentere firmaets bedste resultat i flere år.

Bruttofortjenesten gik godt og vel halvanden mio. kr. frem til 26,6 mio. kr., mens resultatet før skat blev øget med 1,3 mio. kr. til 8,2 mio. kr. Begge nøgletal er de bedste de seneste fem år.

- Vi har planer om at sætte os kraftigere på markedet og udelukker ikke opkøb,« lyder det lidt kryptiske svar på nye initiativer. Men det er kendt, at flere konkurrenter har røde tal på bundlinjen, og et par stykker er gået konkurs.

- Vi kan mærke finanskrisen hos vore kunder, som udsætter større projekter. Men samtidig ønsker mange virksomheder at gennemføre mindre rationaliseringer i en samleproces eller i distributionsleddet for at spare en medarbejder eller to. Vi oplever en øget interesse for effektiviseringer til 0,5-2,0 mio. kr. Dem er der mange af, fortæller Niels-Erik Lundvig.

Virksomheden har en eksportandel på 70-75 procent og sælger via strategiske partnere i Europa, USA og Canada. For år tilbage var træindustrien den helt store aftager, men i 2001 blev strategien ændret for at komme ind i varmen hos flere brancher, og det har givet pote på mange eksportmarkeder.

Lokal konkurrenceDen svenske krones faldende værdi kan mærkes i form af hårdere konkurrence fra lokale virksomheder. Salget i USA går stabilt, hvilket er lidt imponerende. Kunderne er producenter af møbler og køkkenelementer, bogtrykkerier og bogbinderier. I Canada er møbelindustrien presset, mens markedet i Benelux-landene og England tegner godt, fortæller Niels-Erik Lundvig. Service har også topprioritet.

- Kunderne får tilbudt 24 timers service. Det skal vore partnere kunne levere, fastslår Niels-Erik Lundvig.

Deres medarbejdere deltager i seminarer hos Q-Transportmateriel, og derudover rejser firmaets egne teknikere rundt for at sikre, at partnerne yder den rigtige service til kunderne.

- Vi er der, når kunder har brug for os, pointerer Niels-Erik Lundvig.