Formand parat til at genforhandle kontrakt

Formanden for Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd (FTF), Bente Sorgenfrey, er parat til at genforhandle den fratrædelsesordning, der ligger i hendes nuværende kontrakt. Men hun vil ikke betale de 335.000 kroner tilbage, som hun fik i fratrædelsesgodtgørelse, da hun forlod formandsposten i Forbundet for Pædagoger og Klubfolk, BUPL.

- Fratrædelsesgodtgørelsen er en del af den lønordning, som BUPL har. Lønnen som formand for BUPL er væsentlig lavere end hos andre organisationer, og det er den blandt andet, fordi man har det dobbelte system med en fratrædelsesgodtgørelse, som man får, når man slutter. Det er en slags opsparingsordning. Man kan altid diskutere, om det er rimeligt, men det er en beslutning, som er vedtaget på en kongres. Det er ikke noget, som vi har gået og puttet med, siger Bente Sorgenfrey.

Hun har modtaget de 335.000 kroner, da hun forlod BUPL til fordel for et nyt og højere lønnet job som formand for FTF. Den ekstra løn fulgte med, selv om hun gik frivilligt og umiddelbart efter satte sig i formandsstolen i FTF, der også er finansieret af blandt andre BUPL.

/ritzau/