Forligsmand orienteres om afstemningsrod

Forligsmand Mette Christensen bliver i dag orienteret om årsagerne til og konsekvenserne af de fejl, som Forbundet af Offentligt Ansatte (FOA) har begået i forbindelse med afstemningen om årets overenskomst. Men selv om presset fra nejsigerne stiger for at få en omafstemning, afviser FOA-formand Poul Winckler kategorisk enhver snak om at starte forfra.

Forbundet har lavet en række beregninger, der viser, hvordan afstemningsresultatet ville være faldet ud i yderste konsekvens, hvis samtlige fejlbehæftede stemmekort blev ændret fra et ja til et nej, og hvis alle, der aldrig fik noget stemmekort, blev medregnet som nej-sigere.

- Selv hvis man lægger alle stemmer over til nej-siden, er det ikke nok til at flytte afstemningsresultatet, fastslår Poul Winckler.

FOA's egen opgørelse viser, at godt 2000 medlemmer ikke fik den stemmeseddel, som de var berettigede til - det gjorde til gengæld cirka 8000 pensionister, som ikke skulle have haft den. Kun 11.000 stemmer skilte ja-resultatet fra et nej til overenskomsten for 650.000 (amts) kommunalt ansatte.

/ritzau/