Forlig i strid om løn-beskæring

Ny lokalaftale for slagteriarbejderne på Tulip iRingsted betyder lønnedgang for de højestlønnede og lønstigninger for de lavestlønnede.

Repræsentanter for slagteriarbejdernes fagforening, NNF, og Dansk Industri, blev sent lørdag aften enige om en ny lokalaftale for Tulip i Ringsted.

Aftalen træder i kraft 3. januar og afløser den, som de 300 slagteriarbejdere indgik med Tulip for en uge siden.

Faglig næstformand i NNF, Jens Peter Bostrup, sagde tidligt søndag til Ritzau, at aftalen indebærer, at lønsatserne til de højestlønnede sænkes, mens der er stigninger til de lavest lønnede. Overordnet set er der dog tale om lønnedgang til de fleste.

Jens Peter Bostrup understreger, at den ny aftale er indgået lokalt.

Ifølge NNF's faglige næstformand ligger den ny lokalaftale inden for overenskomstens rammer. Det mener Jens Peter Bostrup ikke var tilfældet, med den aftale, som slagteriarbejderne i Ringsted og Tulip aftalte 6. december, og hvor de accepterede en lønnedgang på 15 procent, mod at bevare arbejdspladser.

NNF og Dansk Industri oplyste i en fælles pressemeddelelse udsendt kort før midnat natten til søndag, at parterne var enige om, at den nye lokalaftale opfylder de oprindelige målsætninger hos parterne, og at den bebudede faglige voldgift herefter er aflyst.

/ritzau/