Forhandlinger om Grækenlands gæld fortsætter torsdag

Natteforhandlinger mellem Grækenland og landets kreditorer bragte ikke parterne nærmere en løsning på den græske gældskrise.

Den spanske finansminister Luis de Guindos (tv.) og den græske finansminister Yanis Varoufakis (R) ved onsdagens møde, der ikke bar frugt. Forhandlingerne genoptages torsdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: JULIEN WARNAND

BELGIEN: Nattens forhandlinger i Bruxelles mellem den græske regering og landets kreditorer sluttede uden løsning på krisen. Forhandlingerne forventes genoptaget torsdag morgen før et møde mellem eurolandenes finansministre, lyder det fra en kilde tæt på forhandlingerne ifølge Reuters.

Forhandlingerne om at undgå en græsk statsbankerot gik i stå onsdag, da eurolandenes finansministre beskyldte græske forhandlere for at stå stejlt på deres krav i forhandlingerne om en vej ud af gældskrisen.

Denne uge ses som sidste udkald, hvis Grækenland skal kunne klare sine betalinger ved udgangen af måneden. En aftale skal nemlig godkendes i det græske parlament, og derefter i blandt andet det tyske parlament, og det hele skal være nået den 30. juni, hvor Grækenland skal betale cirka 11,5 milliarder kroner tilbage til IMF. Penge som Grækenland ikke har.

Kommer der ikke en aftale, og betaler Grækenland ikke IMF, så kan det startskuddet til en smertefuld vej mod et græsk exit fra euroen.

Hjælpeprogrammerne fra eurolandene og IMF har en samlet ramme på 1.790 milliarder kroner. Der er 54 milliarder kroner tilbage, som Grækenland kan få udbetalt, hvis man bliver enige om reformerne.

Først herefter venter en diskussion af en langsigtet løsning på Grækenlands problemer, som kan blive endnu mere vanskelig end de igangværende forhandlinger.