Forhandlinger i industrien brudt sammen

Det lykkedes ikke parterne inden for industrien at nå frem til et resultat om overenskomsten lørdag. CO-industri og Dansk Industri (DI) har forhandlet uafbrudt siden 6. januar, men sent lørdag eftermiddag brød forhandlingerne sammen, og der er ikke aftalt nye møder, oplyser DI.

Læs mere
Fold sammen
Chefforhandler for DI, adm. direktør Hans Skov Christensen, siger om forhandlingerne, at man kører i cirkler uden at komme nogen vegne.

- I betragtning af, at vi er blevet præsenteret for en stribe omkostningskrævende krav fra CO-industri, er det skuffende, at der ikke er nogen villighed til at give noget den anden vej, siger Hans Skov Christensen.

- Hvis vi skal imødekomme CO-industri på nogle af deres krav, må der gives noget for noget. Det er helt afgørende, at en fornyelse af overenskomsterne styrker virksomhedernes globale konkurrenceevne. Endnu har vi ikke set et økonomisk opsving, men når det kommer, er det en afgørende forudsætning, hvis vi skal have del i det, at vi er konkurrencedygtige, og det kræver en langt større fleksibilitet fra CO-industri side, siger DI-direktøren.

/ritzau/