Forgiftet tun trækkes tilbage

Forhøjede mængder af histamin i dåsetun og -sardiner får Coop til at trække to produkter tilbage, skriver Fødevarestyrelsen.

Læs mere
Fold sammen
I dag kom det frem, at supermarkedskæden Coop Danmark trækker to typer fiskekonserves tilbage.

Det drejer sig om Coop Tun i Vand og Coop Sardiner i tomatsauce. Produkterne har en holdbarhed til henholdsvis 31.juli 2001 og 2.april 2011, og de er blevet solgt over hele landet.

Den tilladte grænseværdi for histaminer i fiskekonserves er overskredet. Det kan give en række ubehagelige symptomer såsom en prikkende fornemmelse i munden og svælget, kvalme, opkast, udslet og diarré.

Ved virkelig grelle tilfælde af forgiftning ses smerter i brystet og åndedrætsforstyrrelser.

Det er Coop Danmarks egenkontrol, der har fundet for høje værdier af såkaldte biogene aminer i produkterne.

Coop Danmark anbefaler, at forbrugere smider varen ud eller leverer den tilbage til butikken, hvor den er købt.