Forfatter for Frede

I denne uges Weekendavis foreslår forfatteren og kritikeren Klaus Rothstein, at kongehuset anskaffer sig en hofpoet, bl.a. for at fremstille dem mere interessant.

Læs mere
Fold sammen
Undskyld, men hvad skal kongehuset med en hofpoet som historiefortæller.. Har de ikke til overflod historie?

»Nu har kongehuset jo netop fået en informationschef til at tage vare på deres omdømme. Det er første skridt i retning af at få mulighed for at fortælle historier om sig selv på egne vilkår. En husforfatter skulle ikke være en lakaj, men skrive og tænke selvstændigt. Det ville være modigt, hvis de, som i England, gav mund og mæle til en forfatter, der skrev om landet uden nogen som helst bindinger.«Ville det ikke være at gå ugebladene i benene?

»Det kommer an på om den pågældende skrev forherligende og bovlamme digte til Marys prins. Det kunne være en meget synlig platform, hvor man kunne diskutere vigtige emner om tilværelsen og på den måde sige meget mere end en digtsamling fra et af forlagene. Det ville også være med til at demokratisere litteraturen.«En gang til?

»Jo, mange af de mennesker, som følger kongehuset tæt i ugebladene, hører hverken P1 eller er medlemmer af Samlerens Bogklub. Det ville være godt for diskussionen herhjemme.« Nu er kongehuset et af de mest solide brands. Behøver de ekstra hjælp til at polere det?

»Brand mig her og brand mig der. Selvfølgelig behøver Kronprinsen ikke hjælp til at komme i medierne. Men hofpoeten kunne være behjælpelig med at finde mere interessante vinkler frem om kongehuset. Her tænker jeg blandt andet på TV 2 og DR, som er gået helt i bryllupsselvsving og ikke tænker i andre vinkler end kjolerne og andre ligegyldige ting.«Har du talt med din kone om det?

»Det er hun bedøvende ligeglad med.«