Forening ser gevinst i ejendomme

Store investorer har typisk fem til ti pct. af formuen i ejendomme. Nu får private mulighed for at være med på ejendomsmarkedet gennem en ny afdeling fra investeringsforeningen P-H Invest.

Europæiske ejendomme. De er målet for en ny aktieafdeling, som investeringsforeningen Dexia P-H Invest nu åbner.

Dermed får private investorer mulighed for at investere i fast ejendom - selv for mindre summer.

Prisen på fast ejendom er steget hastigt de senere år, især i større europæiske byer som København, London og Paris. Kurserne er på blot syv år fordoblet på toneangivende børsnoterede, europæiske ejendomsaktier, som der bl.a. skal investeres i.

Men efterspørgsel efter ejendomme med god beliggendhed er fortsat stor, og derfor tror P-H Invest, at der ligger yderligere gevinster og venter forude.

»Ejendomsselskaber tjener penge på både handel og drift af fast ejendom,« siger Claus Rhein-Knudsen, administrerende direktør for Dexia P-H Private Bank Denmark.

Tid og kapital
Det er dyrt at handle fast ejendom, ligesom det kræver meget kapital og er ret tidskrævende. Derfor er det de færreste private investorer, som har mulighed for at investere i fast ejendom.

Men mange pensionsselskaber og forsikringsselskaber har typisk placeret mellem fem og ti pct. af deres formue i ejendomme.

»Så nu får private investorer en reel mulighed for at opnå en fornuftig spredning i fast ejendom på linie med professionelle investorer,« siger Claus Rhein-Knudsen.

Afdelingen Dexia P-H Invest Europæiske Ejendomsaktier skal investere i børsnoterede ejendomsselskaber i flere lande med speciale inden for ejendomme til kontor, industri, forretning og bolig. De største markeder er Frankrig, Storbritannien og Holland. Tegningskursen er 102,50 kr.