Fordele med både et liv- og skadesselskab

Medierne og analytikerne var mere interesserede i salgsrygterne end selve tallene i Codans regnskab. Men Codan løftede ikke for sløret.

Codans direktør, Jens Erik Christensen, var uhyre påpasselig med ikke direkte at kommentere de talrige spekulationer om Codans fremtid, der nærmest er eksploderet i kølvandet på afsløringen af, at Codans bestyrelse i sidste øjeblik bremsede for et salg af Codan Liv til Nordea.

»Jeg er lidt kedelig på dette område. Det er vores politik ikke at kommentere rygter om opkøb eller salg,« lød det fra Jens Erik Christensen, da han præsenterede Codans regnskab.

Jens Erik Christensen gik dog så langt, at han påpegede, at Codan havde store fordele ved at drive skadesforsikring og livsforsikring i samme selskab.

»Der er betydelige synergier på blandt andet markedsføring og omkostninger ved både at have skadesforsikring og livsforsikring i samme selskab,« lød det fra Jens Erik Christensen.

Denne holdning stemmer godt overens med de forlydender i markedet, der påpeger, at det først og fremmest var Codans ejer Royal & Sun Alliance (RSA), der pressede på for et salg af Codan Liv til Nordea, mens Jens Erik Christensen og langt hovedparten af Codans bestyrelse var var skeptiske overfor et salg.

»Vi er meget glade for vores liv-selskab. Derom ingen tvivl,« sagde Jens Erik Christensen, der igen var yderst påpasselig med ikke at indikere noget direkte, som kunne tolkes i retning af et udsagn om det aflyste salg af Codan Liv til Nordea. Bl.a. professor Steen Hildebrandt, Handelshøjskolen i Århus, mener, at den langstrakte proces omkring et muligt salg af Codan er dybt skadelig for selskabet, fordi den skaber usikkerhed blandt medarbejderne og i hele organisationen.

Jens Erik Christensen foretrækker dog at se på en mere optimistisk udlægning:

»Vi er da kun glade for den store interesse, der hersker omkring os. Og vi er da især glade, fordi det går godt for Codan. En tilsvarende interesse ville da være forfærdelig for en virksomhed i krise,« sagde Codans topchef.