Ford og Google i samarbejde om støtte til førerløse biler

Som en lidt utraditionel alliance annoncerede den traditionsrige bilfabrikant Ford og teknologiselskabet Google onsdag, at de har tænkt sig at samarbejde om at lede en koalition, der skal arbejde for statslig godkendelse af førerløse biler.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver New York Times.

Ved at samarbejde om støtte spekuleres der i, om de to selskaber kunne være på vej i et tættere samarbejde om selve udviklingen af de førerløse bilmodeller.

Dette blev stærkere, da den administrerende direktør i Ford, Mark Fields, for nylig udtalte, at selskabet kigger på potentielle partnere i netop den henseende at udvikle et førerløst køretøj.

I januar udtalte Obama-administrationen, at den amerikanske regering havde tænkt sig hurtigt at indføre regler på området og samtidig investere i forskning, der skal hjælpe de førerløse biler på markedet.

Ved en høring i weekenden på Stanford University i Californien bidrog landets førerne inden for trafikregler og -sikkerhed til de positive toner. Således sagde en repræsentant for den amerikanske regering, at han håber på, at førerløse biler kan øge sikkerheden på vejene og dermed mindske biluheld.