Forbrugerne ser positivt på fremtiden

De danske forbrugere er i hopla. På tærkslen til det nye år tror danskerne på, at økonomien bliver bedre i det nye år.

Forbrugerne ser positivt på fremtiden - 1
Julehandlen ventes at slå alle rekorder. Og danskerne har et lyst syn på den økonomiske fremtid. Foto: Søren Bidstrup Fold sammen
Læs mere
De danske forbrugere har et lyst syn på fremtiden. Her i julemåneden har troen på en god økonomisk fremtid fået et hak opad.

Det er den såkaldte forbrugertillidsindikator, der er steget fra syv til otte i december - og det er den højeste værdi for december nogensinde.

Det viser tal fra Danmarks Statistik.

- Ser vi på de indikatorer, vi har for julesalget indtil videre, er det også tydeligt, at den optimisme som forbrugerne har også bliver kanaliseret over i store julegaver - julehandlen ventes således at slå alle rekorder i år, siger Jes Asmussen.

Helt konkret er det skattelettelserne, lave renter og stigende beskæftigelse, der ligger bag danskernes optimisme. Det vurderer chefanalytiker i Danske Bank, Steen Bocian.

- Tal for Dankort A/S bekræfter forbrugsfremgangen. Antallet af Dankort-transaktioner er steget med 15-20 procent i julen i år sammenlignet med julen sidste år. Forbrugsåret 2004 er med andre ord blevet afsluttet med maner, siger Steen Bocian.

/ritzau/