Forbrugere er ikke sikret lovligt fyrværkeri

Der er næsten ingen kontrol med, om forbrugerne får ordentligt fyrværkeri i butikkerne. Myndighederne bliver snydt og har ikke mange chancer for at opdage det.

Forbrugerne kan ikke være sikre på, at godkendt fyrværkeri på butikshylderne er lovligt. Selv om fyrværkeriet er påtrykt et BRS-godkendelsesnummer, er det ikke altid den samme slags fyrværkeri, som myndighederne har godkendt. Og der er stort set ingen kontrol, der kan sikre forbrugerne lovligt nytårsknald.

I Beredskabsstyrelsen er det ikke ukendt, at der bliver solgt godkendt fyrværkeri, som ikke lever op til reglerne. Indtil den 1. januar i år var det Beredskabsstyrelsen, der stod for godkendelserne.

- Det er rigtigt, at vi har erfaringer med, at der har stået ting på hylderne, hvor BRS-nummeret enten har været forkert, eller at der har været artikler, som ikke har opført sig, som dengang det blev godkendt. Det har hovedsageligt været konstruktionsmæssige eller sikkerhedsmæssige fejl, siger kemiker i Beredskabsstyrelsen Merete Jacobsen.

/ritzau/