For 330 millioner køreledninger

Teknologi. Danske NKT Cables skal fra 2008 levere køreledninger til det kinesiske jernbanenet for 330 millioner.

Den danske virksomhed NKT Cables skal hjælpe kineserne med at binde dragens land sammen med højhastighedstog over de kommende år. Det oplyser Ingeniøren.

NKT Cables har netop indgået en aftale med det kinesiske ministerium, Ministry of Railway, om at levere elektrisk køreledningsmateriel til kinesiske højhastighedsbaner for 330 millioner kroner.

NKT Cables har tidligere leveret køreledninger til kinesiske højhastighedstog, og med den nye aftale styrker virksomheden sin position på det kinesiske marked og åbner samtidig en fabrik i den kinesiske by Nanjing nogle hundrede kilometer vest for Shanghai.

Investering på 50 millionerDen kommende fabrik skal stå klar til produktion i starten af 2008, således at den første ordreleverance kan finde sted i perioden 2008-2010. For NKT Cables er der tale om en investering i den kinesiske produktionsenhed, som ligger i størrelsesordenen 50 millioner kroner.

NKT Cables har været aktør i Kina siden 1999, da virksomheden, i forbindelse med overtagelsen af den tyske kabelproducent Felten & Guillaume Kabelwerke GmbH i Køln, blev majoritetsejer af en kinesisk kabelvirksomhed i Changzhou - et par hundrede kilometer nordvest for Hong Kong.

I 2004 overtog NKT Cables det fulde ejerskab af den kinesiske virksomhed, som i dag beskæftiger 246 medarbejdere med fremstilling af lav- og mellemspændingskabler, der afsættes på det kinesiske marked.

jlu