Fondsbørschef: Ingen panik på First North

Aktienedtur. Der er endnu ikke tegn på, at finansnedturen bremser noteringer på First North. Det er for tidligt at sige, om krisen varer ved, lyder det fra Københavns Fondsbørs.

Den aktuelle nedtur på de globale aktie- og kreditmarkeder har været det helt store samtaleemne de seneste dage.

Fredag melder flere analytikere ud i Dagbladet Børsen, at finansnedturen kan bremse de selskaber, som er ved at lade sig notere på Fondsbørsen.

Hos lillebror, minibørsen First North, har man endnu ikke set den slags tendenser og tager det indtil videre med ro.

- Generelt er alt uro ikke godt og da slet ikke faldende aktiekurver. Men når det er sagt, er det stadig for tidligt at sige, hvilken effekt det vil få. Man skal huske på, at det her er en finansiel krise. Hvis man ser på økonomien i virksomheder over hele verden, går det jo stadig ret godt, forklarer adm. direktør Jan Ovesen fra Københavns Fondsbørs.

På nuværende tidspunkt er der ingen virksomheder, der officielt har meldt sin ankomst på First North. Men ifølge OMX Den Nordiske Børs er flere virksomheder på vej til at lade sig notere.

Jan Ovesen har i skrivende stund ikke hørt, at den nuværende aktienedtur har fået virksomhederne på andre tanker.

- Umiddelbart tror jeg ikke, at uroen vil ændre nogen planer. Virksomhederne er jo i gang med en større proces, som har været planlagt over længere tid. De vil i hvert fald fortsætte planlægningen et stykke tid endnu. Men det er da rigtigt, at hvis krisen fortsætter over en længere periode, kan det præge virksomhederne. Vi ved jo fra erfaring, at faldende aktiekurver sætter en dæmper på lysten til at lade sig børsnotere, siger Jan Ovesen.