Folketinget kræver redegørelse fra forsvarsministeren

Forsvarsminister Svend Aage Jensby (V) bliver afkrævet en redegørelse om forsvarschefens afskedsparade. Kravet kommer fra alle sider i Folketinget inklusive Konservative.

- Diskussionen trænger til at få en afklaring, siger de Radikales forsvarsordfører, Morten Helveg Petersen, til Ritzau.

Ministeren skal redegøre for flere forskellige forhold. Socialdemokratiets forsvarsordfører, Per Kaalund, vil vide, hvordan niveauet skal være for fremtidige militærarrangementer

- Det er ikke så meget spørgsmålet, om det er 40 millioner eller 1 million kroner, det er under alle omstændigheder mange penge. Men et arrangement med den type aktiviteter i det omfang er kritisabelt, siger Per Kaalund.

SF's forsvarsordfører, Villy Søvndal, vil have redegjort for forsvarets regnestykker, som han finder helt absurde. Forsvaret argumenterer for, at afskedsparaden blot koster godt 300.000 kroner, fordi paraden bliver brugt som øvelse og derfor under alle omstændigheder skal holdes.

- Det svarer til, at man vil gratis med et fly i Kastrup med tomme sæder, fordi flyet alligevel skal flyve. Det er den måde, man har regnet på, når man får det til 300.000 kr., siger Villy Søvndal.

/ritzau/