Fokus på nye S-medlemmer

Socialdemokratiet retter nu søgelyset mod et stort antal nye partimedlemmer i forbindelse med partiets fornyelse.

Socialdemokratiet har fået over 3000 nye medlemmer omkring valget i november, og det er væsentlig flere end normalt. De nyindmeldte vil i løbet af næste uge modtage et spørgeskema, som skal gøre det store arbejderparti klogere på, hvem Socialdemokratiets nye vækstlag består af.

Partisekretær Willy Stig Andersen oplyser, at Socialdemokratiet har store håb om, at en række af dem kan hjælpe til med at forny partiet. Det skal både ske med deres holdninger og input, men partiet satser også på at have fået nye, socialdemokratiske politikere, der vil være med til at føre partiet gennem et generationsskifte.

Willy Stig Andersen understreger, at Socialdemokratiet endnu kun ved meget lidt om de nye medlemmers baggrund, men partiet har alligevel den opfattelse, at der blandt de nye medlemmer især er tale om yngre folk, som er meget politisk interesserede.

- Og vi har et håb om, at de bestemt vil være aktive på alle niveauer i partiet, så vi for eksempel ved næste kommunalvalg vil se en del af dem som kandidater, siger Willy Stig Andersen.

/ritzau/