Foghs kaotiske terrorplan tvinger hoteller til outsourcing

Debat. Regeringens terrorpakke har skabt kaos på landets små og store hoteller, mener dagens debatør.

Regeringen er på tilbagetog med sin terrorplan. Det er lykkedes teleselskabernes lobby-specialister at få bremset gennemførelsen af en række væsentlige punkter i planen herunder den ellers planlagte identitetskontrol af taletidskortbrugere.

Samtidig har terrorpakken skabt kaos på landets små og store hoteller, som det fremgik her i avisen tirsdag. For 15. september skal alle udbydere af offentligt, trådløst internet registrere både brugerne af netværket og datatrafikken. Alle data skal opbevares et år tilbage, og politiet skal kunne få adgang til dem inden for en time døgnet rundt.

Desuden skal hvert enkelt hotel have en ansvarlig for denne data-logning, en person, som skal godkendes af Politiets Efterretningstjeneste, PET.

Det er ikke nogen enkel sag for de flere tusind danske hoteller. Det ved jeg, for jeg har dem blandt mine kunder, og jeg er i daglig dialog med mange fortvivlede hotelejere. Hotellerne risikerer en regning på langt over 100.000 kroner, hvis de inden deadline - og på urimelig kort tid - selv skal etablere en løsning, der lever op til kravene i bekendtgørelsen. Det kan fuldstændig vælte økonomien i et lille hotel, hvor veldrevet det end er.

Trådløse netværk lukkes nedDerfor tvinges hotellerne til outsourcing af data-registreringen. Heldigvis findes der allerede enkelte, gode løsninger på markedet, så man i løbet af få dage kan leve op til de nye, uventede krav. Hvis hotellerne ikke vælger en af disse løsninger, vil de fleste af dem være tvunget til at lukke den trådløse internet- og mailadgang fra 15. september.

En anden konsekvens af logningsbekendtgørelsen er, at alle gratis, trådløse netværk bliver lukket ned. For de lever ikke op til kravet om registrering af brugerne.

Endelig tør jeg slet ikke tænke på, hvordan det ser ud på biblioteker, campingpladser, cafeer eller rastepladser. Mit gæt er, at mange af disse udbydere af trådløst internet end ikke har overvejet, hvordan de kan leve op til kravene i Foghs terrorpakke.