Fogh: Finanslov er ikke nedskæring

VK-regeringens første finanslov vil flytte penge for i alt 7 mia. kr. Det er ikke nedskæring, fastslog statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) på sit pressemøde tirsdag. Her afviste statsministeren også rygterne om kronprinsens forlovelse, "Der er intet ekstraordinært passeret." www.berlingske.dk dokumenterer kl. 13.00 den nye finanslov.

De 5 mia. kr. bruges til nye initiativer som sygehuse og ældre, mens 2 mia. kr. er aflysning af skatter, som SR-regeringen havde bebudet. Samlet set afviser statsministeren, at der er tale om nedskæringer.

"Dette er ikke en nedskæringsfinanslov, sådan som nogle har villet fremstillet det. Der er tale om, at der bliver flyttet om," sagde Anders Fogh Rasmussen.

Han fastslår, at regeringen flytter penge svarende til 1,75 pct. af statsbudgettet. Alt er finansieret krone for krone, og dermed lever regeringen op til sine valgløfter.

Med henvisning til rygterne en kronprinsens forlovelse sagde Anders Fogh Rasmussen: - Jeg kan oplyse, at vi har haft møde i statsrådet, og at intet ekstraordinært er passeret.

/ritzau/ 291145 CET JAN 02