Fogedret sender plastvirksomhed på gaden

En partner i et af Københavns store advokatfirmaer er havnet i et slagsmål om en mindre virksomhed, hvor menuen indeholder vagtværn, politi og fogedretsafgørelser.

Fogedretten i Køge har afgjort, at den mindre plastvirksomhed Don Plast 2003 skal ud af sine lokaler i Herfølge i løbet af få dage.

Virksomheden har advokat og partner Michael Vinther fra et af landets store advokatkontorer, Bech-Bruun og Dragsted, som bestyrelsesformand, og han er kommet i et både voldsomt og længerevarende slagsmål med familien Donne, som tidligere ejede den betalingsstadsede virksomhed Don Plast og virksomhedens lokaler.

Ifølge salgsaftalen mellem kurator og Don Plast 2003 skulle plastvirksomheden være fraflyttet lokalerne i Helsinge allerede den 15. januar, og nu har fogedretten i Køge så sat yderligere skub i fraflytningen med en afgørelse.

Ejeren af fabriksbygningerne i Herfølge - familien Donne - er svært overraskede over de metoder, de har mødt, når et af Københavns store advokatkontorer går i aktion.

Den tidligere direktør og bestyrelsesmedlem i Don Plast, Jesper Donne, forklarer, at advokat Michael Vinther i sidste uge havde fået vagtfirmaet Schæferfarmen til at holde vagt ved de bygninger, som tilhører familien.

»Jeg glæder mig over fogedrettens afgørelse, men det er mig simpelthen en gåde, at en partner i et stort advokatfirma sørger for, at rottweilerhunde og et vagtværn holder vagt i døgndrift ved bygninger, der tilhører min familie. Hvad er det for en måde at opføre sig på,« siger Jesper Donne.

Direktør i Schæferfarmen, Ove Andersen, oplyser, at han blev bedt af økonomichefen i Don Plast 2003 Niels Pedersen om at patruljere i døgndrift ved virksomheden fra torsdag og hele weekenden i sidste uge.

»Jeg fik en kopi af en e-mail fra sagfører Michael Vinter, hvor vi skulle være der for at modvirke ulovlig selvtægt og i fornødent omfang foretage civil anholdelse. Senere viste sagen sig at være meget speget, og vi forlod virksomheden om fredagen. Da havde politiet også været der og sagt, at de ikke ville gå ind i sagen, før der lå en afgørelse fra fogedretten,« siger Ove Andersen.

Advokat Michael Vinter forklarer, at vagtværnet blev tilkaldt for at Jesper Donne ikke skulle begå ulovlig selvtægt ved at tiltrænge sig adgang til virksomheden.

»Og det var, hvad han gjorde. Derfor overvejer jeg at politianmelde ham. At vi ikke var ude inden 15 januar skyldes, at vi ikke ville slå hul i muren, så vi kan få vores maskiner ud. Hullet i muren skal Jesper Donne nu sørge for, hvad fogedretten gav ham nogle dage til.«

Ufine metoder
Om hele forløbet siger Jesper Donne:

»De har smidt mig ud af familiens virksomhed som direktør og bestyrelsesmedlem med ufine metoder. Jeg føler mig totalt kørt over af Forstædernes Bank, der i sin tid præsenterede advokat Michael Vinther som en del af en professionel bestyrelse. Det han kunne, var at sende virksomheden i sænk for at overtage den. Nu ser jeg og familien frem til at køre virksomheden videre og så se, hvordan kæresagen i Østre Landsret om Don Plast forløber.«

Ifølge Michael Vinter blev Jesper Donne afskedet på grund af manglende resultater:

»Vi har været nødt til at opsige en direktør, der ikke levede op til de budgetter, han selv havde lagt.«