Først var det telefonen - nu eksploderer Samsungs vaskemaskiner også

Det er ikke kun Samsungs smartphones, der springer i luften. Det gør én af deres vaskemaskine-modeller også. Det meddeler amerikanske myndigheder.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: © SIPHIWE SIBEKO / Reuters

Vask varsomt. Amerikanske myndigheder advarer ejere af én bestemt topbetjent Samsung vaskemaskine-model efter rapporter om, at nogle maskiner er eksploderet. Advarslen fra forbruger sikkerhedsmyndighederne dækker maskiner fremstillet i perioden fra marts 2011 til april 2016. Det er ikke angivet, hvilken model der er tale om, eller hvor mange maskiner det drejer sig om. Det skriver CNN. Modellen er kun til salg i USA,

Og selvom Samsung ifølge myndighederne arbejder på en løsning, foreslår myndighederne, at folk kun bruger skånevask-programmet til at vaske sengetøj og andre større og vandafvisende tekstiler, fordi den lavere spinhastighed mindsker risikoen for person- eller materielle skader, fremgår det af meddelelsen fra myndighederne.

Advarslen fra myndighederne kommer en måned efter, Samsung har fået et sagsanlæg fra kunder, der siger, at deres maskiner er eksploderet under »normal brug.« Det fremgår også af sagsanlægget, at Samsung aggressivt har forsøgt at indsamle og destruere beviser på de defekte maskiner, ifølge CNN.

Samsung har endnu ikke kommenteret sagen. Men selskabet skriver i en skriftlig erklæring til CNN, at de taler med de amerikanske myndigheder om, hvordan man kan løse de potentielle sikkerhedsproblemer. Det er ikke klart, om Samsung og myndighederne vil udstede en fuld tilbagekaldelse af vaskemaskinerne.

Samsung meddeler samtidigt, at deres vaskemaskiner har gennemført hundreder af millioner af vaske uden problemer.

Den koreanske elektronikgigant meddelte for få uger siden, at den allerede forlods storsælgende smartphone Galaxy Note 7, skulle tilbagekaldes globalt. Det sker, efter at Samsung har modtaget informationer om, at telefonen bryder i brand under opladningen. Det betegnes af iagttagere allerede som et yderst alvorligt slag for den ellers succesfulde konkurrent til bl.a. Apple på smartphonemarkedet. Det anslås at have kostet fem milliarder dollars i salgsindtægter, ifølge CNN.