Følg magten på Politiko.dk

Om en uge kan magten i Danmark slå en kolbøtte. Berlingske-websitet Politiko.dk følger valget og kampen om magten tæt. Politiko.dk er Danmarks politiske mødested. Her får du det nødvendige overblik.

Politiko.dk på mobilen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nyheder, analyser, perspektiv, debat og fakta – alt det gode, læseværdige stof, som du kender det fra avisen, kan du få på Berlingske-websitet Politiko.dk. Bare fortalt på nettets præmisser, så vi kan gå mere i dybden, end avispapiret tillader.

Politisk morgenpost

Hver morgen står vi tidligt op og mejetærsker virvaret af politiske historier. Ud kommer »politisk morgenpost«, som er dit daglige, letlæste overblik over de vigtigste nyheder, de klogeste analyser og de pudsigste indspark fra dagen i dag i dansk politik.

Modtag politisk morgenpost i din indbakke ved at tilmelde dig Politiko.dk/nyhedsbrev, eller få den i dit sociale feed ved at følge os på Facebook eller Twitter.

Hvem er du mest enig med?

Hvis du ligesom hver fjerde dansker er i tvivl om, hvor du skal sætte dit kryds, så er der her hjælp at hente. Ved at svare på 15 konkrete spørgsmål kan du få en pejling på, hvilken politiker der deler dine holdninger.

Prøv det på Politiko.dk/kandidattest

Serie: Du snakker udenom

I kampen mod udenomssnak er Politiko.dk begyndt at notere navn og partibogstav, når vi læser, ser eller hører politikere, der lader som om, at de svarer, men i virkeligheden taler udenom. Og vi har brug for din hjælp.

Vær med på Politiko.dk/udenomssnak

Berlingske Barometer

Den ene dag går Socialdemokraterne frem. Den anden dag går de tilbage. Følger man grundigt med i mediernes meningsmålinger, kan man let sidde forvirret tilbage.

Med Berlingske Barometer vejer vi de mange målinger op mod hinanden for at give dig et mere præcist billede af stillingen i dansk politik.

Se hvordan på Politiko.dk/barometeret

Vælgervandringer

Hvor kommer alle Dansk Folkepartis vælgere fra? Hvor er SF-stemmerne forsvundet hen? Det kortlægger den interaktive grafik over vælgernes vandringer.

Tjek det på Politiko.dk/vael­gervandringer

Sådan stemmer danskerne

Hvordan ville Folketinget se ud, hvis det kun var de faglærte og ufaglærte arbejdere, der bestemte? Overraskende nok ville blå blok sætte sig tungt på magten med 60 pct. af stemmerne. Og hvis de offentligt ansatte havde magten? Så ville situationen være den omvendte.

Dyk selv ned og opdag, hvordan danskerne stemmer på Politiko.dk/saadan-stemmer-danskerne