Fodfejl var tæt på at spænde ben for børsnotering

Notering. Aktieuro og fejlslagen strategi var tæt på at kuldsejle noteringen af It Intergroup på minibørsen First North.

Børsnoteringen lykkes, men det var med hiv og sving.

- Vi gjorde det rigtig svært for os selv, konstaterer adm. direktør Jesper Østergaard fra it-virksomheden It Intergroup, der ventes optaget til handel på minibørsen First North mandag den 15 okober.

Da selskabet for knap en måned siden indledte aktiesalget på nettet i forbindelse med introduktionen til First North var udbudskursen sat til 10. Men en tiltagende aktieuro og en række fodfejl før og under børsnotering betyder, at introduktionen gennemføres med hiv og sving til kurs 4,25.

Uroen på aktiemarkedet gjorde det svært at få afsat aktierne på nettet, og et rent internet-salg af aktierne afskær investorer med pensionsmidler og institutionelle investorer i at købe aktier i It Intergroup.

- Det var helt klart en fejl, at vi udelukkende satsede på salg af aktier via nettet, siger Jesper Østergaard og fortsætter: - Samtidig har vi ikke gjort salgsarbejdet til bankerne godt nok. Da det stod klart for ledelsen, at noteringen var i fare tog ledelsen kontakt til investorer, der tidligere viste interesse for virksomheden.

- Vi havde brug for en pæn klat penge, og gik videre med Keops-stifter Niels K. Thygesen og Finn Jensen. De er nu aktionærer med en aktiepost på henholdsvis 18 og ti procent, siger Jesper Østergaard.

Finn Jensen indtræder som bestyrelsesformand i It Intergroup, mens Niels K. Thygesen indtager en mere anonym rolle i baglandet.

It Intergroup fortæller, at forløbet med børsnoteringen har skærpet virksomhedens ambitioner. - Vi har ikke været ambitiøse nok, og det afspejles måske også i prospektet. Det har Finn Jensen og Niels K. Thygesen blandt andet påpeget. Vi har nu skærpet ambitionerne og fremrykker blandt andet planerne om at ekspandere til Nordamerika.

Virksomheden går nu i gang med at opbygge en international salgsorganisation for at få udbredt sin automatiske selvbetjeningsløsning, FastPass, til brugere, der har glemt deres password. - Potentialet er meget stort, og vores tilbud, som indebærer store omkostningsreduktioner og større medarbejdereffektivitet hos kunderne, har allerede sikret ItT InterGroup de første internationale ordrer, udtaler Jesper Østergaard.