Fodboldidolet Nicklas Bendtner er ugens vinder – hans marketingstrategi er genial

Hver uge kårer Berlingske Business ugens vindere og tabere i dansk erhvervsliv. I denne uge falder valget på fodboldspilleren Nicklas Bendtner. Enhver marketingchef må misunde ham hans evner. Hans nye bog »Begge sider« har ramt bestsellerlisten, uden han har rørt en finger.

Nicklas Bendtner kan andet end at spille fodbold – han kan også skrive bøger, der driver af sex. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Her er vinderne:

Fodboldspilleren Nicklas Bendtner sælger bøger på at fortælle om sit eget vilde liv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix.

Fodboldspillerens geniale marketingstrategi

Forfattere vil normalt give deres liv for et interview på TV for at sælge en ny bog. Fodboldspilleren Nicklas Bendtner gider ikke engang bøje sig ned efter en sådan opportunity. Selvom han garanteret er blevet spurgt. Manden behøver ikke bruge tid på den slags – og har ej heller brug for dyre marketingbudgetter. Alligevel er hans bog »Begge sider« braget ind på bestsellerlisten og er på vej i tredje (store) oplag, selvom han ikke har sagt et kuk.

Hvad kan alle os andre, der også kæmper om forbrugernes gunst, lære af det? Hvis du har den rigtige vare, så sælger den sig selv. Hele ugen har Bendtners tell all-historier fyldt godt i medierne. Nemt nok, vil nogen sige, når du kan fortælle om sex og druk, om kærlighedsforholdet til Caroline Fleming, om vildt natteliv i London, om væddemål om at score trænerens datter, om hasardspil, om at være tæt på fallit og om at låne penge i casinoet for at spille videre. Jeg gentager: Du skal blot have den rigtige vare.

Rigmanden og levemanden Lars Seier Christensen spenderer millioner på sin gourmethobby. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

Con amore-projekt til 85 mio. kr.! Fedt!

Hvad ville du gøre, hvis du vandt i Lotto? Spørgsmålet kommer tit op på Gossip-redaktionen, når vi læser om et heldigt asen. F.eks. vestjyden, der brugte millionerne på at indrette videobiograf i kælderen, eller sønderjyden, der brugte hele molevitten på et privatfly. Man ryster på hovedet af de historier, men det er jo kun et spørgsmål om smag og behag. Drømmen om at fyre kassen af lige præcis, som man lyster, er skøn.

Saxo-rigmanden Lars Seier har udlevet sin drøm ved at kaste 85 mio. kr. efter den genoplivede gourmetrestaurant Alchemist på Refshaleøen, som bl.a. er blevet udstyret med en to tons tung bronzedør! Nåda! Det i sig selv imponerer! Der er også fem spiserum, to oplevelsesrum med fokus på lyd, lys, dufte, teksturer og æstetik. Gossipperne er misundelige – på den gode måde – på manden, der elsker god mad og et unikt sted at holde kundemøder, og som bruger nogle af millionerne på con amore-projekter.

Mette Lykke, direktør i Too Good To Go, giver kvinder med iværksætteri i maven et spark bag i. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt.

Gode råd om iværksætteri fra »rigkvinde«

I Nudansk Ordbog findes der ikke »rigkvinder«, kun rigmænd. Men succesfuld iværksætter og »rigkvinde« er Mette Lykke, som har været med til at stifte løbeappen Endomondo, og i dag er topchef i Too Good to Go (som bekæmper madspild) og har en anselig slat penge i sit holdingselskab. Mette Lykke er den slags iværksætter, som engagerer sig i samfundets udfordringer.

At kun 25 pct. af nystartede virksomheder er startet af kvinder, betegner hun som ærgerligt. Børn og iværksætteri kan nemlig sagtens gå hånd i hånd. Faktisk er det nemmere at koble familieliv og karriere som iværksætter end at være i en stor organisation, hvor andre planlægger ens møder, siger hun. Mette Lykke opfordrer kvinder til at være mere risikovillige. At risikere en halv mio. kr. er billigt for at jagte en drøm! Og så skal der prioriteres. Børn og job und nichts weiter.

Her er taberne

 

Efter 11 år fik advokat Troels Tuxen endelig afsluttet boet efter milliardærklubmedlem Peter Forchhammer. Pris 30 mio. kr. PR-foto. Fold sammen
Læs mere

Konkursadvokater i slaraffenland

Undskyld hr. advokat Troels Tuxen fra firmaet Bech Bruun. Nu skal du på hele branchens vegne slæbes igennem sølet, mistænkeliggørelsen og forargelsen på denne uges nedtursliste. I en historie om de juridiske guldkalve, konkursboerne.

Hvordan hulen kan det tage hele 11 år og 14.500 arbejdstimer at afvikle konkursboet efter milliardærklubmanden Peter Forchhammer? Til en pris af næsten 30 mio. kr.? Ja, vi spørger bare. Først og fremmest på kreditorernes vegne.

Pudsigt nok er der dog blevet plads til konkursadvokatens salær. Derimod er der blot en symbolsk dividende til kreditorerne på 0,6 procent. Det giver næring til grimme fordomme om, at konkursadvokater arbejder, indtil »tanken er tom«.

Efter gossippernes naive mening savner vi en seriøs debat om håndtering, fremdrift, rimelighed og sund fornuft i afvikling af konkursboer. Er der ikke nogle voksne til stede i den verden?

Skifteretten er vel ikke blot et gummistempel og forvalter af en selvbetjeningskasse.

ISS-topchef Jeff Gravenhorst rammer muren få måneder før tiårsjubilæet. Får han lov til at fortsætte? Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup.

Gravenhorst med for sen opbremsning

Ups, der røg lige fejringen af tiårsjubilæet. Jeff Gravenhorst kom til som topchef i ISS – en af verdens største servicekoncerner – i april 2010. Nu næsten ti år efter er han røget ind i muren med alt for høj fart.

Gravenhorst måtte ud med en kraftig nedjustering af bundlinjen i denne uge – og afstraffelsen på børsen var hård og kontant. Et kursfald på 20 procent. Gravenhorst og ISS er dermed slået tilbage til start.

Det skal med, at Gravenhorst ikke forsøger at feje noget ind under gulvtæppet. »Absolut ikke tilfredsstillende«, lød det således i en kommentar til dagbladet Børsen. Væksten var der, men bundlinjen skuffede. Det kunne tyde på, at den daglige ledelse i ISS ikke helt har styr på forretningen. Næppe noget der ligefrem bringer klapsalver frem i bestyrelsen.

I et svagt øjeblik kan man da også undre sig over, at ISS-ledelsen ikke tidligere har meldt ud om problemer med at få udbytte på bundlinjen af væksten. De alvidende gossippere tænker, at sådan noget ikke kommer som en tyv om natten.

Nu spekuleres der i, om Gravenhorst kan beholde sit job. Eller om bestyrelsen finder tiden inde til at finde en ny fejekost til ISS-toppen i håb om at genvinde tilliden på børsen.

Jesper »Kasi« Nielsen er kørt ud over skrænten med familieselskabet Amazing Jewelry. Revisorerne tvivler på, at regnskabet er retvisende. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

 

Kasi-Jesper er igen kørt i grøften

Jesper »Kasi« Nielsen har mange fans i den vilde del af iværksættermiljøet, hvor fandenivoldskhed prioriteres højt. Politisk medvind fik han tillige, da det for nogle år siden blev afsløret, at Skat havde forsøgt at jorde Kasi på unfair vis i en decideret skandale.

Men, men, Kasi. Det er ikke ensbetydende med, at du kan køre på frihjul resten af dine dage. Supersælgeren Jesper Nielsens seneste selskab, Amazing Jewelry, der er i familieeje, er sendt i dørken. Ikke bare er der underskud. Egenkapitalen er negativ, og revisorerne har en historisk lang redegørelse. Revisorerne frygter simpelthen, at regnskabet ikke er retvisende.

»Det er vores opfattelse, at generalforsamlingen ikke bør godkende årsrapporten,« lyder det advarende. Det kan i yderste konsekvens resultere i retslige skridt mod den ansvarlige ledelse i Amazing Jewelry. Det er Jesper Nielsens nærmeste familie.

Vi har dog næppe hørt det sidste til Kasi-Jesper. Hans helt store lodseddel er milliardfordringen mod smykkekoncernen Pandora. Den sag er endnu ikke afgjort. Skjules kan det dog ikke, at det hele begynder at blive temmelig mudret i Kasi-koncernen.