Fodbolddirektørens foretrukne aktier

Favorit-aktie: Esbjerg-direktør Søren Poulsen satser på danske banker og norsk olie. Og det virker. Indtil videre er det kun gået galt med nogle Brøndby-aktier, som blev købt med hjertet.

Den administrerende direktør i Esbjerg forenede Boldklubber (EfB) Søren Poulsen har som privatperson investeret i aktier de sidste tre-fire år.

Før han overtog roret i EfB har han haft en fortid i bankverdenen. Blandt andet som direktør for Private Banking i Danske Bank. Og selvom han nu er en del af sportslivet i Esbjerg, er øjnene stadig rettet mod bankerne.

- Jeg tror meget på bank-aktier. Især ovenpå de her uger, hvor alle på aktiemarkedet har fået nogle klø. Når man kender den danske bankverdenen, så ved man, der er tale om solide virksomheder, som nok skal komme ovenpå igen, forklarer Søren Poulsen.

Muligheder i pensionFodbolddirektøren begyndte at investere i aktier, fordi hans pensionsordning åbnede for nogle investeringsmuligheder, og derfor beskæftiger han sig også primært med langsigtede investeringer. Han er ikke typen, der tager chancer.

- Det er ikke sådan, at jeg køber og sælger aktier fra den ene dag til den anden. Det er langt mere langsigtet investering for at sikre pensionen, siger han.

Når han beslutter hvilke virksomheder, der skal kastes penge efter, foregår det i tæt samarbejde med bankens eksperter.

- Jeg har en dygtig investeringsrådgiver, og når jeg køber aktier foregår det efter gensidig sparring med ham, fortæller Søren Poulsen.

Brøndby en skuffelseSkal direktøren selv sige det, går det godt på aktiemarkedet. Han slår fast, at han indtil videre ikke har begået store fejl, men efter en kort tænkepause husker han dog en enkelt aktie, der ikke har behandlet ham godt.

- Det skulle da lige være tilbage i gammel tid. Af rent hjerte købte jeg nogle Brøndby-aktier, og det har vist sig, at være en mindre god investering, siger Esbjerg-direktøren tørt.

Søren Poulsens yndlings-aktie skal findes udenfor landets grænser. Nærmere bestemt i Norge, hvor de har forstået at tjene penge på olie. I det hele taget finder Søren Poulsen den norske olieindustri interessant, og favorit-aktien er multinationale Seadrill, der er noteret på Oslo-børsen.

Selvom invetseringsrådgiveren er den vigtigste inspirationskilde, når det kommer til aktier, ligger det ikke fjernt fra Søren Poulsen, at lytte til gode råd. Venner og bekendte har også noget at sige.

- Aktiemarkedet er ofte et tema, som jeg diskuterer og snakker om med mine venner. Det er altid interessant, hvis nogen har et godt tip, siger han.BOXSøren Poulsen foretrukne aktie: Seadrill

- Den norske olieindustri har en virkelig stærk økonomi, og jeg tror på, at der er penge at tjene, siger Søren Poulsen. Udover Seadrill-aktien nævner den administrerende direktør Statoil som en af sine favoritter. Inden for Danmarks grænser, er det især bankerne, der har Søren Poulsens investeringsinteresse.