FOA-medlemmer siger nej til mere arbejde

Lavere skat vil ikke få de lavtlønnede i FOA til at arbejde mere. Formand Dennis Kristensen sår derfor tvivl om virkningen af de dynamiske effekter.

Skattenedsættelser vil ikke få medlemmerne af FOA (Fag og Arbejde) til at tage ekstra timer på jobbet. Syv ud af ti svarer, at en skattenedsættelse ikke vil få dem til at arbejde mere, viser en ny undersøgelse fra FOA.

Et af formålene med skattenedsættelser er de såkaldte dynamiske effekter, der skal få danskerne til at arbejde mere, fordi de så får mere ud af de ekstra timer.

Undersøgelsen fra FOA viser, at skattelettelser ikke vil få de lavtlønnede til at arbejde mere, derfor er formand for FOA, Dennis Kristensen, skeptisk over for, om de højtlønnede vil, og dermed virkningen af de dynamiske effekter.

- Hvis FOAs medlemmer, hvoraf mange arbejder på deltid, ikke vil arbejde flere timer - hvorfor så tro, at de højestlønnede vil?, siger han.

Undersøgelsen viser også, at næsten hvert 10. FOA-medlem forventer, at en skattenedsættelse vil få dem til at arbejde mindre.

/ritzau/