FOA beskylder 3F for overenskomst

FOA anklager 3F for at erklære krig om at dække overenskomsterne, efter at DI og 3F fredag blev enige om en overenskomst for handicaphjælpere.

Fagforeningen FOA er rasende over, at landets største fagforbund, 3F, fredag har indgået en etårig overenskomst for 6000-8000 handicaphjælpere med DI - Organisation for erhvervslivet. Formand Dennis Kristensen anklager 3F for en krigserklæring og at ophæve grænserne mellem fagforeningerne fagområder.

- For mig at se, er der tale om åben og direkte krigserklæring fra 3F's side. I mine øjne er det hævet over enhver tænkelig tvivl, at handicaphjælpernes arbejdsopgaver placerer dem som faggruppe på social- og sundhedsområdet. Handicaphjælperne er ikke blot ekstra arme og ben. De leverer tværtimod pleje og omsorg i lighed med de øvrige store faggrupper i FOA, siger Dennis Kristensen.

Han understreger, at der hidtil ikke har været spor i hovedorganisationen LO om, at pleje- og omsorgsopgaver hører til FOA's naturlige faglige område.

- Den grænsedragning har 3F i dag ophævet. Dette her giver kun mening, hvis 3F går efter at overenskomstdække social- og sundhedsområdet og dermed de mange FOA-faggrupper, som arbejder der, siger Dennis Kristensen og varsler, at FOA også kunne finde på at skrotte de eksisterende grænsedragninger.

/ritzau/