Flyselskaber op trods indeksfald

Efter flere dages overvejende positive takter på de europæiske aktiemarkeder var der onsdag fald til 13 af de 17 vesteuropæiske hovedindeks. Det svenske OMX-indeks var med et minus på 1,4 pct. blandt de mest faldende trukket ned især af Nordea (- 3,7 pct.).

Mobiltelefongiganten Nokia (+ 2,2 pct.) kunne med et kursfald i 2003 på knap ti pct. ikke rigtig følge med de øvrige europæiske teknologiaktier, der generelt havde et godt år. Analytikerne i finanshuset J.P. Morgan Chase tror, 2004 bliver et bedre år for Nokia med stigende efterspørgsel efter selskabets produkter. Anbefalingen blev opjusteret til »overvægt« fra »neutral«. 50 af Nokias 85 analytikeranbefalinger er nu i det positive segment.

Flyselskaberne fik også en god dag. British Airways steg hele 11,5 pct. på andendagen, efter at selskabet udtrykte sig mere positivt omkring det kommende regnskab. Også Lufthansa er blevet mere positive i forhold til regnskabet og steg 7,3 pct. Air France steg 6,3 pct. og SAS' Stockholm-notering steg 6,5 pct.