Flügger overtager islandsk producent

Den danske malervarekoncern Flügger køber Islands største producent og butikskæde inden for maling og træbeskyttelse, Harpa-Sjöfn. Flügger fortsætter dermed sin nordiske ekspansion som også omfatter aktiviteter i Danmark, Sverige og Norge. Det islandske selskab Harpa Sjöfn er i dag markedsleder i Island og har en nettoomsætning på godt 50 mio. kr. årligt.

Det tog Flügger to år at forberede islandske Harpa-Sjöfn, så den passer til den danske malervarekoncern. Det fremgik af en pressekonference, hvor Flüggers koncernchef, Ulf Schnack, gav uddybende kommentarer til opkøbet.

- Forhandlingerne har faktisk stået på i to år. Og vi sagde til Harpa-Sjöfn, at jo mere strukturen var, som vi ville have, jo højere pris ville de få, sagde Ulf Schnack. Strukturen, der passer til Flügger, er at satse på egne butikker med direkte salg til den enkelte fagmand fremfor at indgå aftaler med store byggemarkeder.

Med købet af Harpa-Sjöfn nåede Flügger også til Island, efter at koncernen de seneste år har satset på Sverige og Norge, hvor Flügger har henholdsvis 132 forretninger og 36 forretninger, men der er plads til yderligere ekspansion på disse to vigtige markeder.

- Hvis der er plads til 211 butikker i Danmark, er der plads til 300 i Sverige og 150 i Norge, sagde Ulf Schnack, der tilføjede, at potentialet i Danmark er ved at være udtømt, idet der efter koncernens vurdering er plads til 230 butikker eller 19 flere end i dag.

Også det kinesiske marked appellerer til den danske malervarekoncern. Indtil videre har Flügger fire butikker i Kina, men det er ikke alene muligheden for salg til det kinesiske marked, som interesserer Ulf Schnack. Han anførte, at der udover det egentlige salg undersøges muligheder for outsourcing af produktionen af eksempelvis pensler og slibemateriale.

RB-Børsen/smus