FLSmidth vil drive fabrikker

Risikospredning er nøgle-ordet for cemenfabrikkoncernen FLSchmidt, siger koncernchef Jørgen Huno Rasmussen.

FLSmidth & Co vil i højere grad stå for selve driften af cementfabrikker og mineralanlæg. Det sker for at sprede risikoen i koncernens aktiviteter, oplyser administrerende direktør i FLSmidth & Co., Jørgen Huno Rasmussen, til RB-Børsen.

- Vi vil gerne indgå langsigtede aftaler, hvor vi står for udvalgte dele af den daglige drift og vedligehold. Det er et af de elementer, vi vil bruge til at fremme eftermarkedet og dermed gøre os mindre afhængige af projektanlæg, siger Jørgen Huno Rasmussen.

Aftalerne om at stå for drift og vedligehold vil typisk være længerevarende og omfatte alt fra ansættelse af personale til sikring af leveringen.

Totaldrift en mulighed- Vi ser det som en naturlig videreførsel af det, vi gør i dag. Typisk vil det være aftaler, hvor vi står for drift og vedligehold af enkelte typer maskiner, og det bliver os, der beslutter, hvornår de enkelte sliddele skal skiftes ud.

-Det betyder sikkert, at delene udskiftes lidt oftere, og det kommer til at koste kunden lidt mere, men vi kan til gengæld garantere et højere driftsniveau, forklarer Jørgen Huno Rasmussen.

Når FLSmidth & Co. afleverer en fabrik i dag, står koncernen gerne for driften af fabrikken, indtil maskiner og personale er indkørt.

De nye aftaler indebærer, at FLSmidth & Co herefter fortsætter med at stå for driften og vedligeholdelsen af maskinerne.

Risiko spredes flere stederUmiddelbart vil det ekstra driftsansvar pålægge koncernen en ekstra risiko, men direktøren anfører, at risikoen er begrænset, fordi FLSmidth har stort kendskab til driften af sine egne maskiner.

Det er ikke kun større aftaler om drift og vedligehold, der skal fremme eftermarkedet hos FLSmidth. Jørgen Huno Rasmussen henviser til, at koncernen også uddanner kundernes medarbejdere og efteruddanner dem, når der er behov for det.

- Nogle af vores konkurrenter gør det også, men vi er tidligere ude, og jeg tror, at vi gør det meget mere systematisk, anfører Jørgen Huno Rasmussen.

RB børsen