FLSmidth siger farvel til finanschefen: Erstatning er fundet

FLSmidth har allerede fundet en afløser for finansdirektør Lars Vestergaard, der forlader selskabet dags dato.

Arkivfoto: FLSmidth. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto Erik Hansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er blevet skiftet ud på en af topposterne i den danske ingeniørvirksomhed FLSmidth.

Finansdirektør Lars Vestergaard har med øjeblikkelig virkning forladt FLSmidth, der leverer udstyr og rådgivning til selskaber i mine- og cementbranchen.

En erstatning for Lars Vestergaard er allerede fundet og tiltræder senest 1. juli næste år, oplyser FLSmidth i en meddelelse.

Ifølge meddelelsen har Lars Vestergaard og selskabets bestyrelse efter fælles aftale besluttet, at det rette tidspunkt for forandring er kommet.

»Lars Vestergaard træder således tilbage og forlader FLSmidth med øjeblikkelig virkning.«

»Bestyrelsen har besluttet, at der er behov for et andet kompetencesæt til at styrke vores organisation og eksekvere planmæssigt i forhold til vores langsigtede finansielle målsætninger,« skriver FLSmidth i meddelelsen.

Afskeden med Lars Vestergaard sker udelukkende på grund af, at bestyrelsen har vurderet, at der er brug for nogle lidt anderledes kompetencer, i forhold til hvor selskabet er i sin strategifase, oplyser Fleming Voetmann, presseansvarlig i FLSmidth.

Hos Vagn Sørensen og Thomas Schulz, henholdsvis bestyrelsesformand og administrerende direktør i FLSmidth, udtrykker man sin anerkendelse af Lars Vestergaards engagement og dedikation til selskabet.

»Vi har skabt en stærkere og fokuseret organisation, og vi vil gerne takke Lars Vestergaard for hans bidrag til disse vigtige milepæle,« siger Vagn Sørensen og Thomas Schulz i meddelelsen.

Afløseren for Lars Vestergaard bliver ikke offentliggjort i meddelelsen.

Men FLSmidth fortæller, at selskabet vil fortælle, hvem vedkommende er i en anden og fremtidig meddelelse.

/ritzau/