FLSmidth & Co. fordobler overskud

Stordrift. Kraftig fremgang i den gamle forretning som resultat af tiltag i cement- og mineralkoncernen.

Med halvårsregnskabet fra FLSmidth & Co. begynder koncernen for alvor at høste frugten af de stordriftsfordele, som den har bygget op til i de seneste år. Det konstaterer koncernchef hos FLSmidth & Co., Jørgen Huno Rasmussen.

- Vi begynder at se, at stordriftsfordelene viser sig som vækst i vores indtjeningsmarginer, siger Jørgen Huno Rasmussen.

FLSmidth & Co. slog markedets forventninger med et overskud før skat på 800 mio. kr., hvilket var 116 mio. kr. bedre end RB-Børsens konsensus-estimat og over dobbelt så stort som overskuddet i samme periode sidste år. Samtidig blev driftsoverskuddet øget med 79 mio. kr. til 742 mio. kr., og omsætningen steg til 8,3 mia. kr. Til sammenligning var der ventet et driftsoverskud på 663 mio. kr. og en halvårsomsætning på 8,5 mia. kr.

Koncernen, der bygger cementfabrikker og anlæg til mineralindustrien, opjusterede samtidigt forventningerne betydeligt, og det skyldes, at det går bedre end først antaget i begge de store forretningsområder,

- Det er værd at bemærke, at det er vores gamle forretning, som er årsag til opjusteringen, siger direktøren med henvisning til FLSmidths køb af GL&V Process. RB-Børsen