FLS-kollega nedjusterer efter stort ordrefald

Det amerikanske selskab Joy Global, der ligesom danske FLSmidth leverer udstyr til mineindustrien, må nedjustere forventningerne til årets resultat efter et kvartal, hvor ordrebogen er svundet markant ind, og indtjeningen er faldet.

Foto: THOMAS LOHNES
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det amerikanske selskab Joy Global, der ligesom danske FLSmidth leverer udstyr til mineindustrien, må nedjustere forventningerne til årets resultat efter et kvartal, hvor ordrebogen er svundet markant ind, og indtjeningen er faldet.

Joy Globals ordreindgang lød i tredje kvartal på 635 mio. dollar, hvilket var en tilbagegang på hele 31 pct. i forhold til samme periode året før, mens serviceordrerne faldt med 16 pct. til 537 mio. dollar.

Det amerikanske selskab, der ikke er direkte konkurrent til FLSmidth, da det typisk arbejder i anlægsfasen af en mine, hentede i tredje kvartal et nettooverskud på 44,9 mio. dollar, svarende til en indtjening per aktie på 0,46 dollar. Her er der tale om et fald på 26,4 mio. dollar i forhold til tredje kvartal året før, hvor Joy Global hentede et plus på 71,3 dollar.

- Vores resultater for tredje kvartal reflekterer et marked, der er et af de mest udfordrende i årtier. Et yderligere fald i råvarepriserne resulterede i forsinkede projekter og tilbageholdte betalinger fra vores kunder, hvilket påvirkede vores serviceforretning, siger Tod Doheny, administrerende direktør for Joy Global, i en kommentar til regnskabet.

- Vi fremskynder nu optimering af vores faciliteter og tager yderligere foranstaltninger i forhold til besparelser for at imødekomme den lavere efterspørgsel i markedet, siger Tod Doheny.

Den store tilbagegang får selskabet til at nedjustere forventningerne til hele regnskabsåret 2014/2015. Joy Global regner nu med en indtjening per aktie på 1,8 dollar. Tidligere lød forventningen på den lave ende af intervallet 2,5-3,0 dollar per aktie.

Og hvis man kigger lidt længere ud i fremtiden, lyder meldingerne fra Joy Global heller ikke alt for opløftende.

Selskabet skriver, at den globale mineindustri fortsat presset, og at selskaberne bliver ved med at skære i deres investeringer i nye miner og udsætter vedligeholdelse af eksisterende miner.

- Svækkelsen af den globale økonom i det seneste kvartal har desuden forværret ubalancen mellem udbud og efterspørgsel, skriver Joy Global i regnskabet.