Flot regnskab fra B&O

Regnskab. Indtjeningen overgik markedets forventninger

B&O's indtjening steg mere end ventet og ledelsen finder resultatet tilfredsstillende trods skuffende salg i første halvår.

Bang & Olufsen præsenterede onsdag flotte halvårstal, hvor indtjeningen overgik markedets forventninger. Salget haltede derimod lidt efter, og specielt Storbritannien, Danmark og Holland har haft svært ved at nå budgetterne.

- Overordnet set finder vi resultatet tilfredsstillende. Man skal huske, at sidste år havde vi mange produktlanceringer i perioden, mens der ikke har været så mange i år, sagde administrerende direktør i B&O, Torben Ballegaard Sørensen.

Struer-koncernen fik et halvårsoverskud før skat på 238 mio. kr., hvilket er 53 mio. kr. højere end i samme periode sidste år. Omsætningen er samtidig steget med 7,5 procent til knap 2,1 mia. kr.

Dermed er halvåret forløbet bedre end ventet, idet analytikere adspurgt af RB-Børsen havde forudset et overskud før skat på 207 mio. kr., og en omsætning på 2,1 mia. kr.

Ubetydelig opjusteringMed regnskabet fulgte en mindre opjustering af ledelsens forventningerne til hele året, men betydningen heraf kan diskuteres, da opjusteringen alene skyldes

koncernens salg af datterselskabet Medicom i december.

- På basisforretningen er der ikke tale om nogen opjustering, selvom de leverer 30-35 mio. kr. på primær drift mere end jeg havde forventet. Så det er lidt mærkeligt. Men generelt er regnskabet ganske positivt, siger analytiker hos Sydbank Jacob Pedersen.

USA trak læsset i 2. kvartalDe vigtige markeder - Danmark, Storbritannien og Tyskland - viser stadig forholdsvis lave vækstrater, men i USA synes udviklingen at være vendt.

Efter fald i USA-salget i første kvartal er det steget med hele 27 procent i andet kvartal og dermed med syv procent i halvåret.

B&O, der lever af at sælge højtteknologisk elektronisk udstyr, har ikke overraskende sagt, at det ønsker at styrke produktudviklingen. Der er således brugt 222 mio. kr. eller 25 mio. kr. mere end året før på produktudvikling.

Stigningen er primært sket inden for B&O's lyd-systemer til biler.

RB-Børsen