Flop kan stoppe børsboom

Vigtigt at børsføre virksomheder til realistiske kurser.

Københavns Fondsbørs har i mange år været i defensiven med masser af afnoteringer.
Den lave rente har skruet prisen på virksomheder i vejret. Børsens prissætning af aktierne har ikke kunnet følge med. Det har været mere attraktivt at blive købt af aggressive kapitalfonde med pensionskassernes milliard-formuer i ryggen.
Men sådan er det ikke længere. De stigende renter har gjort det svært for kapitalfondene at få deres handler finansieret. Samtidig er fondene selv begyndt at bruge fondsbørsen som exit-mulighed for virksomheder, de har købt op.
Siden årsskiftet er ni nye virksomheder blevet noteret på hovedmarkedet i København, mens 11 nye selskaber har fundet vej til vækstbørsen First North.
Yderligere er en snes børsnoteringer på vej - heriblandt energiselskabet DONG, som ventes ført på børsen i oktober.
Det er ikke bare en bedre prissætning af virksomhederne, der skaber et børsnoteringsboom.
Behovet for generationsskifte-finansiering og især behovet for at rekruttere de bedste medarbejdere har gjort børsføring mere aktuel. Via børsnoterede medarbejder-aktier og aktieoptioner er det muligt at tiltrække dygtig arbejdskraft.
Samtidig er virksomhederne blevet mere opmærksomme på den branding, de opnår ved børsføringen. Også den hjælper nemlig til i rekrutteringssammenhæng.
Inden euforien breder sig, er det dog vigtigt at slå fast, at et par markante børsflop nemt kan vende stemningen. Derfor hviler der et tungt ansvar på rådgivere og finansielle institutioner. De skal børsføre virksomheder til realistiske kurser, hvis den stigende interesse for børsføring skal vare ved. [Kursiv]Steno

Vigtigt at børsføre virksomheder til realistiske kurser.Københavns Fondsbørs har i mange år været i defensiven med masser af afnoteringer. Den lave rente har skruet prisen på virksomheder i vejret. Børsens prissætning af aktierne har ikke kunnet følge med. Det har været mere attraktivt at blive købt af aggressive kapitalfonde med pensionskassernes milliard-formuer i ryggen. Men sådan er det ikke længere. De stigende renter har gjort det svært for kapitalfondene at få deres handler finansieret. Samtidig er fondene selv begyndt at bruge fondsbørsen som exit-mulighed for virksomheder, de har købt op. Siden årsskiftet er ni nye virksomheder blevet noteret på hovedmarkedet i København, mens 11 nye selskaber har fundet vej til vækstbørsen First North. Yderligere er en snes børsnoteringer på vej - heriblandt energiselskabet DONG, som ventes ført på børsen i oktober. Det er ikke bare en bedre prissætning af virksomhederne, der skaber et børsnoteringsboom. Behovet for generationsskifte-finansiering og især behovet for at rekruttere de bedste medarbejdere har gjort børsføring mere aktuel. Via børsnoterede medarbejder-aktier og aktieoptioner er det muligt at tiltrække dygtig arbejdskraft. Samtidig er virksomhederne blevet mere opmærksomme på den branding, de opnår ved børsføringen. Også den hjælper nemlig til i rekrutteringssammenhæng. Inden euforien breder sig, er det dog vigtigt at slå fast, at et par markante børsflop nemt kan vende stemningen. Derfor hviler der et tungt ansvar på rådgivere og finansielle institutioner. De skal børsføre virksomheder til realistiske kurser, hvis den stigende interesse for børsføring skal vare ved. Steno