Flertal vil gøre det nemmere at fængsle skattelyrådgivere

En ny bestemmelse i straffeloven skal være direkte møntet på rådgivere, som hjælper kunder med at gemme deres formuer i skattely.

Foto: REINHARD KRAUSE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det foreslår Enhedslisten, og både Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne bakker op. Dermed ser der ud til at være et flertal for forslaget, skriver dr.dk.

- Vi vil meget gerne samarbejde med Enhedslisten om at få strammet op på straffeloven på dette område, siger gruppeformand i Dansk Folkeparti Peter Skaarup til DR.

Enhedslistens forslag skal gøre det nemmere at fængsle rådgivere, der hjælper med ulovlig skatteunddragelse. Skatteunddragelse er dybt asocialt, mener retsordfører Trine Brahmsen (S).

- Derfor giver det god mening, at man har hårde straffe til de mennesker, der ligefrem lever af at rådgive i snyd og bedrag, siger hun til DR.

De tre partier har tilsammen 98 af Folketingets 179 mandater.

Det er de lækkede Panama-papirer, der på ny har vagt diskussionen om skattely til live. I alt 11,5 millioner lækkede papirer fra advokatfirmaet Mossack Fonseca i Panama har blandt andet kostet den islandske statsminister Sigmundur David Gunnlaugsson posten.

En række dokumenter har desuden afsløret, at også danske banker har samarbejdet med Mossack Fonseca. Nordea har været i stormvejr efter afsløringer af brugen af såkaldte skuffeselskaber i lande, hvor der er gunstige muligheder for at være i skattely.

Banken har nu besluttet sig for helt at stoppe med at hjælpe bankens kunder med at administrere disse selskaber.

Folketingets Skatteudvalg vil grave i Panama-dokumenterne på en offentlig høring onsdag i næste uge.

Formålet med høringen er at skabe overblik over, hvad der er sket i sagen, gennemgå de nuværende regler på området samt mulighederne for at bekæmpe skattely i fremtiden.