Flertal for friere lukkelov

Der er voksende politisk stemning for helt at afskaffe lukkeloven. Men det er foreløbig uvist, om det allerede sker i denne omgang, når Folketinget senere i år skal revidere loven.

Tidligere har både Socialdemokraterne og De Konservative været blandt lukkelovens mest hårdnakkede forsvarere.

Socialdemokraterne af hensyn til de butiksansatte - De Konservative af hensyn til småbutikkerne. Men nu tilkendegiver Socialdemokraternes erhvervsordfører, Jan Trøjborg, at partiet er til at tale med om helt at afskaffe restriktionerne på, hvornår butikkerne må holde åbent.

Men Trøjborg afviser at svare direkte på, om Socialdemokraterne allerede i denne omgang af de tilbagevendende lovrevisioner er til at få i tale om helt at afskaffe lukkeloven.

- Vi har hidtil taget det skridt for skridt, og det har været fornuftigt. Det er en linje, vi vil fortsætte. Men det er også fornuftigt, at butikkerne selv har mulighed for at vænne sig til det, siger Trøjborg til Ritzau.

Også De Konservative er indstillet på at liberalisere lukkeloven yderligere i forhold til den seneste revision i år 2000. Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) siger, at regeringen endnu ikke har lagt sig fast på hvordan, men lukkeloven vil ikke blive helt afskaffet i denne omgang.

- Vi går mod en yderligere liberalisering af lukkeloven, men det skal være i et tempo, så alle kan følge med, siger Bendtsen.

/ritzau/