Flere unge kvindelige ledere

Kvindelige ledere udgør i dag 18,4 procent af de 73.619 aktive medlemmer af Ledernes Hovedorganisation. Andelen af kvinder er fordoblet på 15 år, og hvor der siden sidste år kun er kommet to procent flere mandlige ledere, er der kommet syv procent flere kvinder til.

Læs mere
Fold sammen
Antallet er kvindelige ledere er stigende. Af de 73.619 aktive medlemmer af Ledernes Hovedorganisation er de 14.885 kvinder. Sidste år var tallet 13.918, viser tal fra Ledernes Hovedorganisation.

De nye kvindelige ledere findes især blandt de under 40-årige - hvor kvinderne udgør over 30 procent af lederne.

»Vi glæder os over de mange nye kvindelige medlemmer. En del af fremgangen skyldes, at vi har fået mange nye medlemmer fra den offentlige sektor, som er foran, når det gælder kvindelige chefer,« siger Svend Askær, formanden for Ledernes Hovedorganisation.

Det er dog stadig inden for typiske kvindejobs som kantine-, rengørings- og receptionsledere, at de fleste kvindelige ledere findes.

Omvendt er der ganske få kvindelige direktører (9,6 procent), adm. direktører (6,6 procent)og underdirektører (5,4 procent). Der er også meget få kvindelige ledere i industrien og de mere teknisk orienterede erhverv, og af landets 222 slagtermestre, som er organiseret i Ledernes Hovedorganisation, er der kun fire kvinder.

Ledernes Hovedorganisation organiserer et sted mellem halvdelen og en tredjedel af samtlige ledere i Danmark.