Flere rejsebureauer sender kinesere til Grønland

Lille Hillerød-rejseselskab har held med at fiske velhavende kinesere til rundrejser i Skandinavien - deriblandt Grønland.

Imponerende naturoplevelser er med til at trække kinesiske turister til Grønland. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Bothager
Pengestærke kinesere er blevet interesserede i de særprægede naturoplevelser, man kan få steder som Færøerne og Grønland. Og med hensyn til sidstnævnte, så er der i dag flere end blot den ene aktør, Albatros Travel, som blev nævnt i tirsdagens Berlingske.

Jens Christian Hildested stiftede for to år siden det lille rejsebureau Jensen Tour, der netop er målrettet velhavende kinesere, som gerne vil styre uden om masseturismen. Han fortæller, at interessen for skræddersyede rejser med mindre grupper til Skandinavien - og deriblandt Grønland - er stigende.

Jens Christian Hildested fortæller, at omtrent en tiendedel af hans kinesiske kunder ender med at tage til Grønland - ofte som del af en større Skandinavisk tour.

At Jensen Tour er målrettet kinesiske kunder, står soleklart, hvis man går ind på det lille rejsebureaus hjemmeside, der næsten udelukkende har kinesisk tekst. At rejsebureauet har valgt at vende sig mod Kina er ingen tilfældighed. Stifteren Jens Christian Hildesteds hustru er nemlig fra Shanghai, fortæller han Berlingske.