Flere lønreduktioner i vente de kommende år

Globaliseringen vil sætte danskernes løn, arbejdstid og øvrige arbejdsforhold under pres over en bred kam, vurderer ekspert i outsourcing.

Læs mere
Fold sammen
Danskernes løn, arbejdstid og øvrige arbejdsforhold vil komme under pres de kommende år - og det kan i princippet ramme alle brancher.

Det vurderer seniorkonsulent Erik Preben Hansen, Forum for Outsourcing. Denne afdeling under Teknologisk Institut i Århus rådgiver virksomheder, der planlægger at flytte produktionen til udlandet.

Ifølge Erik Preben Hansen er tendensen til at outsource først for alvor begyndt herhjemme for nylig. Nu går det til gengæld virkelig stærkt, og han er ikke i tvivl om, at presset på de danske lønninger, arbejdstid og arbejdsforhold vil vokse. Og ingen brancher kan føle sig sikre, vurderer han.

- Det er en udvikling, vi har set i Tyskland, og sådan tror jeg også, at det kommer til at gå herhjemme. Omkostningsniveauet er simpelthen blevet for højt. Det er klart, at spørgsmålet vil komme op at vende. Men hvor stor bølgen bliver, det er svært at spå om, siger Erik Preben Hansen til Ritzau.

/ritzau/