Flere flyafgange udskudt efter strejke: »Jeg håber selvfølgelig, at parterne kan finde hinanden«

Bagagemedarbejdere fra SAS Ground Handling i Københavns Lufthavn gik torsdag morgen til fagligt møde organiseret af 3F. Det har udviklet sig til en strejke, som SAS kalder en ulovlig arbejdsnedlæggelse. Flere flyafgange er påvirket.

(arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere flyafgange er torsdag udskudt i Københavns Lufthavn.

Årsagen er, at bagagemedarbejdere i lufthavnen fra SAS Ground Handling er gået til fagligt møde, som siden har udviklet sig til strejke. Mødet startede 8.45 i morges.

Det oplyser fagforeningen 3F, som repræsenterer bagagemedarbejderne. Det er ikke lykkes Berlingske at få oplyst, hvad der er årsag til det faglige møde, men ifølge Fagbladet 3F skyldes strejken, at SAS har opsagt aftalerne med fagforeningerne, som blandt andet har resulteret i mere weekend- og natarbejde.

»Vi frygter ustabilitet, når hele fundament med lokale aftaler om arbejdsforhold skrider. De aftaler er en grundforudsætning, når man har at gøre med skifteholdsarbejde. Jeg håber selvfølgelig, at parterne kan finde hinanden og opfordrer vores medlemmer til at gå tilbage på arbejde, da arbejdsnedlæggelsen er overenskomststridig,» siger Henrik Bay-Clausen, formand for 3F Kastrup til Fagbladet 3F.

Fagbladet erfarer desuden, at en af årsagerne bag konflikten er, at SAS-ansatte ikke længere kan holde fri hver anden weekend, hvilket især rammer weekendfædrene. Derudover kender mange først deres arbejdstimer med meget kort varsel, lyder det.

Ifølge nyhedsbureauet Ritzau er strejken fortsat gældende kl. 16.30.

»Der er tale om en ulovlig arbejdsnedlæggelse, og vi forventer, at vores medarbejdere snart genoptager sit arbejde. Vi stiller os uforstående overfor handlingen, og vi beklager meget, at vores passagerer skal rammes af det lige nu, hvor folk er begyndt at kunne rejse igen. Det er ekstremt beklageligt, at man gør det her, og at det rammer vores passagerer,« siger Alexandra Lindgren Kaoukji, pressechef for SAS i Danmark.

Nyhedsbureauet Ritzau har talt med lufthavnens pressevagt, der oplyser, at seks fly er forsinket med op til halvanden time.

SAS Ground Handling er et af flere firmaer i lufthavnen, som sørger for at håndtere den bagage, som passagerer bringer med på deres flyvninger.

Københavns Lufthavn opfordrer alle rejsende til at holde sig opdateret om situationen på lufthavnens hjemmeside.

»Arbejdsnedlæggelse hos et handlingselskab resulterer i forsinkelser for nogle afgange, men påvirker ikke øvrig drift,« står der på hjemmesiden.

Opdateret torsdag klokken 18.15 med information om baggrunden for strejken.