Flere besparelser på vej i SAS

Den netop indgåede aftale om milliardbesparelser i SAS er ikke nok.

Læs mere
Fold sammen
Flere sparekrav står allerede klar i kulissen til at skulle gennemføres senere på året, lyder meldingen fra selskabets bestyrelsesformand Fritz Schur. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

I går fremlagde SAS ellers resultaltet af et flere måneder langt forhandlingsforløb med 39 fagforeninger om besparelser for i alt 1 milliard kroner, svarende til 12 procent, af selskabets medarbejderudgifter.

- Medarbejderne har vist stor ansvarlighed, men vi havde da absolut hellere set en besparelse på 1,4 milliarder. Så det er ikke slut, siger Fritz Schur ifølge avisen.

Præcis hvor stort et beløb, der skal spares i næste omgang, vil bestyrelsesformanden ikke ud med. Men skal luftfartsselskabet ned på samme omkostningsniveau som konkurrenterne, skal yderligere 1,8 milliarder spares væk.

SAS-piloternes formand, Mogens Holgaard, er dog ikke indstillet på at lade endnu en sparerunde ramme medlemmerne.

- Vi har givet, hvad vi kan give. Nu mangler vi at se tiltag fra ledelsen, hvor den gennem en forbedret virksomhedsstruktur og bedre produkter leverer sinn del af besparelserne, siger Mogens Holgaard til Jyllands-Posten.