Flaskehalse gnaver i resultatet hos Nordisk Staal

Smedeløse. Mangel på smede koster på bundlinjen i Nordisk Staal af 1. april 2003 i Frederiksværk. Virksomheden har måttet leje folk udefra til at løse opgaver, og det koster en halv million kroner i resultatet før skat.

Nordisk Staal af 1. april 2003 i Frederiksværk har i det forløbne regnskabsår måttet leje smede udefra til at løse opgaver for firmaet. Da de koster mere end fastansatte smede, har manglen på smede i Nordsjælland reduceret overskuddet med en halv million kroner. Resultat før skat er i 2006 landet på 1,1 mio. kr. mod 1,6 mio. kr. året forinden. Dermed koster flaskehalsene firmaet dyrt, fordi det ikke kan finde tilstrækkeligt faglært personale.

- Det er svært at skaffe smede i Frederiksværk. Derfor har vi måttet leje folk udefra til at løse vores opgaver. Det er årsagen til, at vores resultat før skat er dårligere end sidste år. Derfor er resultatet også tilfredsstillende, fordi der ikke er mangel på opgaver, og efterspørgslen ser fortsat fin ud for 2007, siger adm. direktør Jan Sørensen.

Røg med i faldetVirksomheden er oprindeligt startet i 1932, men i forbindelse med Stålvalseværkets konkurs i 2002, blev Nordisk Staal siden hen trukket med ned i faldet, da Stålvalseværket var firmaets største kunde.

Jan Sørensen sad som økonomichef i Nordisk Staal på daværende tidspunkt og etablerede Nordisk Staal af 1. april 2003 sammen med to partnere, teknisk direktør Brian Christensen og produktionsdirektør Jesper Themsen. Disse tre udgør i dag bestyrelsen i Nordisk Staal.

Ny afdeling i HillerødVirksomheden er ordreproducerende inden for stålkonstruktioner, aluminium, kobber og jern, men foretager også reparationsopgaver.

Omtrent halvdelen af virksomhedens omsætning stammer fra reparations- og vedligeholdelsesopgaver.

Firmaet eksporterer til Sverige, Norge og Saudi Arabien.

Men for at komme tættere på opgaverne i København, åbner virksomheden nu en afdeling i Hillerød, hvor der vil blive bygget et nyt værksted for rustfrit stål. Det er hensigten at åbne afdelingen til maj.

- Vi kommer tættere på vores kunder i København, og det mener vi godt kan få en betydning for personaleområdet. Vi mener, det er lettere at få en smed, der er bosat syd for København til at køre til Hillerød end til Frederiksværk, siger Jan Sørensen.

Firmaet har gode forventninger til det kommende år. Ordrebeholdningen ser god ud for de kommende måneder, og det eneste minus er, at alt bliver dyrere. Råvarepriserne stiger og reservedele koster også mere. Derfor bliver det, ifølge Jan Sørensen, stadigt sværere at nå at få tingene til at hænge sammen. Nordisk Staal råder over 5.000 kvadratmeter produktion fordelt på syv haller og alle haller er forsynet med loftskraner, der kan løfte 25 tons.