Flaskehalse gavner maskinudlejere

Lejemateriel. To af landets største udlejningsforretninger Cramo og Ramirent lever højt på opsvinget. Cramo angiver, at mange af firmaets kunder har vanskeligt ved at skaffe arbejdskraft og derfor lejer materiel for at effektivisere.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Europas tredjestørste udlejningsfirma af grej til byggevirksomheder, servicevirksomheder og industri opruster kraftigt på materielsiden, fordi mange af virksomhedens kunder ikke kan skaffe den nødvendige arbejdskraft.

De efterspørger i stedet det mest moderne materiel. På den måde kan Cramo øge omsætningen i Danmark ved at udleje kraner, lifte og andet udstyr, som effektiviserer arbejdet.

-Jeg mener ikke, vi lukrerer på flaskehalse, men mange private virksomheder og kommuner efterspørger udstyr, der kan optimere hver eneste proces hos medarbejderne. Lifte, gravemaskiner og fejemaskiner er langt mere effektive end for fem år siden, og vi har de nyeste maskiner, og det er billigere for kunderne at leje dem hos os end selv at købe dem, siger adm. dir. Ole Wamsler, Cramo.

Ramirent har specialiseret sig i byggebranchen, mens Cramo lejer udstyr ud til mange brancher. Ole Wamsler understreger, at manglen på arbejdskraft i de forskellige brancher rammer bredt i efterspørgslen af nyt materiel. Virksomheden har netop investeret i over 100 nye komprimeringsmaskiner fra Wacker. De lejes især ud til byggefirmaer. Det er en hel flåde af nyt komprimeringsmateriel, som opdaterer virksomheden inden for vibrationsmateriel.

-Selv i Cramo, hvor vi er specialister, har vi udfordringer med at servicere materiellet fra egne værksteder. Der stilles meget store krav til vores medarbejderes viden om materiellet. Derfor ser jeg også udlejningen af det ny materiel, som en logisk måde for vores kunder til at fokusere på deres egen kerneforretning. Det vil være meget dyrt for dem, at vedligeholde kompetencer for nye vibrationsmaskiner, som man kun bruger en gang imellem, siger Ole Wamsler.

Det er ikke blot i Danmark at den finskejede koncern køber ind. I alt har virksomheden købt 500 nye Wacker maskiner til de europæiske lande. Når materiellet er slidt vil koncernen kunne flytte det til et andet land, hvor det passer til produktiviteten.

Skiftende jobRamirent som etablerer hele byggepladser og udlejer udstyr til byggebranchen, oplever en tilsvarende høj efterspørgsel i udlejning af materiel.

-Vores kunder graver kabler ned for Nesa den ene uge og i den næste uge er de involveret i at udvide motorvejen. Så der er ingen grund til at eje en gravemaskine, der kun kan grave kabler ned. Det er langt mere optimalt at leje den rigtige maskine og sætte den rigtige mand ind i den og slippe for reparationer, skader, forsikringer. Inden for to timer bytter vi en maskine, hvis den går ned. Der med optimerer kunderne produktiviteten, siger salgs- og marketingchef Kenneth Waagenes, Ramirent. Begge parter er enige om, at det drejer sig om at forbedre produktiviteten.