Fladskærmsproducent på investorjagt

ViewNet i Sønderborg fremstiller fladskærme af høj kvalitet, men har behov for at være mere synlig på markedet. Investor skal bane vej til øget afsætning.

Læs mere
Fold sammen
Den lille sønderjyske fladskærmsproducent, ViewNet A/S, går nu på investorjagt for at sikre sig bedre adgang til markedet og udnytte potentialerne i virksomhedens produkter bedre.

Stifteren af ViewNet i 2003, elektronikingeniør Lars Dalvig, oplyser, at han er åben over for at afgive aktiemajoriteten i virksomheden til en investor, idet det vigtigste er at bringe den videre og hente synergierne i et partnerskab.

- Vi er teknikere, og den markedstilgang, vi har nu, rækker ikke i fremtiden. Desuden kan vi mærke følgerne af finanskrisen, og vore eksisterende kunder i TV-segmentet har ikke aftaget de mængder, vi havde budgetteret med, siger Lars Dalvig.

Hoteller og lufthavne

ViewNet udvikler og producerer fladskærme baseret på LCD-teknologi i størrelsen 19-52 tommer, og de afsættes til TV-seere i high end-kategorien, hoteller og som industrielle løsninger med informationsdisplays til blandt andet lufthavne.

Hvis et par hotelordrer på hver 500 fladskærme lander, forventer ViewNet i 2009 at producere 1500-2000 fladskærme.

- Vi har teknologien og kan præstere de skræddersyede løsninger, som ikke mange andre kan lave. Vi er rene OEM-producenter og søger områder, hvor konkurrencen ikke er så hård, for eksempel med infotainmentløsninger. Lykkes det at få en investor, kan vi relativt hurtigt øge omsætningen, siger Lars Dalvig.

Sønderborg og SeoulViewNet har foruden slutmontage og test i Sønderborg eget kontor med udviklingsfolk i Seuol i Sydkorea, som også står for at få produceret print til fladskærmene. Glasset kommer fra Tyskland, og Hydro Aluminium Tønder leverer alu-komponenter.

Allerede i 2007 trådte en ekstern investor ind, da ejeren af OJ Electronics A/S, Leif Christiansen, købte 20 procent af aktierne. Han er fleksibel med hensyn til en fremtidig løsning og vil ikke stå i vejen for en ny hovedaktionær med afsæt i et af de markedsområder, ViewNet leverer til.

ViewNet beskæftiger fire medarbejdere i Sønderborg og to en halv i Seoul.