Flade babyhoveder skaber boom i webshop

Mediefokus på spædbørn med flade baghoveder har fået salget af en særlig babypude til at eksplodere

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En hovedpude med hul i har vist sig en være en rigtig god forretning for den danske webshop Babadut.dk

De særlige hovedpuder kan nemlig være med til at forhindre, at spædbørn får flade baghoveder - noget der ifølge flere medier rammer et stigende antal børn. Det mener en række danske læger, og det har skabt fornyet debat om brugen af hovedpuder til spædbørn.

Sundhedsstyrelsens anbefaling har hidtil lydt, at der mangler dokumentation, men det forhindrer dog ikke forældre i at investere i babyhovedpuder, og det gør de i høj grad.

- Lægernes udmeldinger har betydet, at vi har skullet løbe rigtig stærkt. Vi har de seneste uger oplevet enorm vækst i salget af vores babypude. På tre dage sælger vi, hvad vi tidligere solgte på to måneder, siger Lone Schramm, der driver webhoppen babadut.dk i en pressemeddelelse.

Babadut.dk forhandler som de eneste i landet den ergonomiske babypude, der er designet i Frankrig. Puden tilpasser sig barnets hoved, og et hul i midten sikrer, at spædbarnet ikke får et fladt baghoved eller skævt kranie, når det ligger på ryggen.

- Vi har haft den ergonomiske babypude som en del af vores sortiment gennem flere år. Men det er klart, at forældre hidtil har været forsigtige med brugen af babypuder, når Sundhedsstyrelsen har været så klar i sin udmelding mod brugen, siger Lone Schramm.