Fjerkræbranchen skraber bunden

2006 blev det hidtil værste år for fjerkræbranchen, som er afhængig af gode priser på eksportmarkederne. Dyresygdomme og Muhammed-krisen har kostet dyrt.

De næste måneder bliver afgørende for fjerkræbranchens fremtid i Danmark. Det siger formanden for Dansk Erhvervsfjerkræ, borgmester og landmand Martin Merrild (V), Struer.

Efter beslutningen om lukningen af to fjerkræslagterier i henholdsvis Gedved ved Horsens og Farre ved Give skraber fjerkræbranchen bunden.

- Nu kan det kun gå fremad, siger Martin Merrild med henvisning til 2006 som det hidtil dårligste år for slagterier, rugerier og de omkring 250 fjerkræproducenter. Produktionen faldt med over 20 procent, fordi mange landmænd valgte at indstille produktionen.

- Paradokset er, at vi producerer de kvalitetsvarer, der er politisk korrekte, men produktionen er ikke rentabel. Hvis der ikke sker en mærkbar forbedring af økonomien, så er der en reel risiko for, at det går med hele slagtefjerkræbranchen, som det desværre er gået med dansk andeproduktion, siger Martin Merrild forud for branchens årsmøde i februar. Det sidste andeslagteri er netop lukket.

Med i billedet hører, at vi oversvømmes af billig udenlandsk fjerkræ.

/ritzau/